Flytten klar och sista natten i Spanien

Skrivet den 16/9 2013 hemma i Sverige.

.

Den 30 augusti flyttade vi från gamla SOS 1 till nya SOS 1. Jag och Jennifer var kvar på gamla SOS 1 och hjälpte Tony och några andra som jobbar med SOS att packa ihop handdukar, lakan, sängkläder mm och sedan stoppades allt in i flyttbilen tillsammans med resterande möbler och andra saker. All mat packades ur kylskåpen och frysarna och sedan flyttades både de och kylskåpen in i flyttbilen och allt från gamla huset åkte iväg till det nya.    Vi bestämde oss för att lämna kvar hushundarna i gamla SOS 1 tills vi hade packat upp det mesta i det nya huset och därefter ta dit hushundarna så att vi skulle kunna packa upp i lugn och ro utan att de sprang omkring överallt. Så väl på nya SOS 1 började vi ställa in sängar, madrasser och galgar i sovrummen, plocka upp porslin, bestick och kastruller i köket och sedan försöka stuva undan alla enorma mängder av handdukar och filtar som används i hundarnas kennlar på vintern så att de ska ha det varmt.

.

Hallen, lite mindre kaosartad, efter att vi packat upp och plockat bort massor.

Tillslut så orkade vi inte packa upp mer utan jag, Anna, Nathalie och Jill åkte till Tapas baren för att käka lunch och andas lite. Det var skönt att sitta och slappna av lite. Sedan när vi precis kommit tillbaka till nya huset kom Anna på att vi måste ju flytta hit hushundarna också! Så hon och jag satte oss i bilen och körde tillbaka hela vägen igen och stoppade in fem vovvar i bilen. Det var som en hel cirkus i bilen på väg tillbaka med alla hundar och jag som var otroligt övertrött bara satt och asgarvade så jag började grina.. Men tillslut kom vi tillbaka till huset i alla fall och med hundarna så var det allra sista från det gamla huset flyttat till det nya.

.

Mitt, Ebba och Jennifers sovrum:

Fortfarande ingen dörr till badrummet..

På kvällen var jag för allra sista gången på SOS 2. Jag och Jennifer åkte till SOS 2 lite tidigare än vanligt så att jag skulle hinna fota alla hundar och säga hej då ordentligt. Allt gick som vanligt och vi medicinerade, matade, gick promenader och städade. Men sedan när jag skulle åka hem och var tvungen att lämna alla vovvar och säga hej då så blev det jobbigt, massa tårar, hundpussar och kramar. När jag gick in till Meg och Sombra så välte de omkull mig och överöste mig med massa pussar, så underbara hundar det finns på SOS!

.

På kvällen åkte vi alla volontärer till Tapas baren för att äta lite middag, titta på flamenco dans och prata lite. Vilket knappt gick på grund av killen som sjöng (läs skrek) väldigt väldigt högt. Jag hade i alla fall en väldigt trevlig sista kväll och på natten när det var dags att sova fick jag sällskap av min bästa lilla Layka i sängen.

.

//Caroline W

Inget internet efter flytten imorgon

Från och med imorgon så kommer jag inte kunna blogga då vi inte har något internet på nya SOS 1 ännu. Men jag lovar att fota och greja så att när jag kommer hem så kommer jag att skriva inlägg och lägga upp i efterskott så att ni får se hur det gick med flytten och första natten i nya huset! Dock så åker jag ju hem sedan på lördag eftermiddag.. Är helt sjukt att det är snart dags för hemresa, allting har gått så otroligt fort! Men det har varit otroligt underbart!
 
Imorgon förmiddag ska jag och en av de nya tjejerna vara kvar här på gamla SOS 1 och hjälpa Tony, Therese och de andra att packa ner de sista, dra in det i flyttbilen och flytta bort allt till nya huset. På eftermiddagen kommer jag att ha mitt allra sista pass på SOS 2. Tänkte åka dit lite tidigare än vanligt så man blir klar med promenader och städning tidigt och kan sitta i playpen och fota, gosa, pussa och säga hej då till alla fina hundar. Sedan på lördag morgon kommer jag att göra mitt sista pass på SOS 1, vilket även blir mitt allra allra sista pass under hela min vistelse här i Spanien. Det känns väldigt knasigt, går inte att föreställa sig att man snart är tillbaka hemma med de gamla vanliga rutinerna. Oavsett, nu måste jag sluta skriva och snart gå och lägga mig så jag orkar med flytten och allt hejdå sägande imorgon och på lördag. God natt!
 
 
 
//Caroline W

Nya SOS 1: bilder på huset

Tänkte visa lite bilder på hur det ser ut just nu på nya huset, det som imorgon fredag blir nya SOS 1. Huset är inte helt klart ännu, men det är beboeligt i alla fall. Oavsett, så här ser det ut just nu:
 
Det börjar med att man kör på en väldigt gropig och skumpig grusväg. Sedan ligger vårt hus direkt till vänster om vägen. Först börjar man med att låsa upp den nedersta grinden, vars lås är väldigt bajskorvigt och kan totalt förstöra ens humör då man får stå och vicka med nyckeln i ett halvår innan låset går upp.
 
Sedan måste man låsa upp den andra grinden, det går mycket fortare.
 
Rakt fram ligger nu huset. Till höger finns ingenting, bara staketet som visar vart vår tomt tar slut. Till vänster bakom huset går man upp till alla kennlar och playpens. Till vänster om huset finns sedan en carport, en liten stuga som ingen bor i och bara massa gräs
 
Huset rakt fram:

Carporten som ligger till vänster om huset:

Den lilla stugan som ligger ännu mer till vänster:

Sedan har man snurrat ett halvt varv och tittar på grinden igen:
 
Om vi går tillbaka till huset och öppnar ytterdörren så ser det ut såhär. Till höger finns ett stort vardagsrum med vacker utsikt och till vänster finns ett litet sovrum med ett badrum utan dörr.
 
Öppen ytterdörr:
 
Det stora vardagsrummet till höger:
 
Sovrummet till vänster:

Badrummet utan dörr:
 
Om vi fortsätter rakt fram från ytterdörren finns en litet hall eller vad vi ska kalla det för. Rakt fram ligger köket, till höger ligger en till toalett samt ett sovrum och till höger är det stora vardagsrummet igen.
 
Den lilla hallen:
 
Toaletten till höger:
 
Sovrummet bredvid toaletten:
 
Nu är vi snart framme i köket rakt framför oss. Dörren till vänster leder till ett förråd med en liten kyl där det inte finns så mycket mer just nu.
 
Nästan framme i köket:

Förrådet till vänster:
 
Här är köket. Till höger är det stora vardagsrummet plus en liten toalett igen.
 
Köket:

Det stora vardagsrummet plus en toalett i dörren rakt fram:
 
Det stora vardagsrummet:
 
Om vi står vid toaletten och vänder oss om mot köket igen så ser vi ett till sovrum med ännu en toalett utan någon dörr.
 
Köket igen:
 
Sovrummet i dörren rakt fram:
 
Toaletten utan dörr:
 
Det var hela huset, hoppas att ni fick en liten uppfattning om hur det ser ut. Jag tror att allt kommer bli otroligt fint när det är färdigbyggt!
 
 
 
//Caroline W

Nya huset är nästan nästan klart

Jag har tagit lite bilder på nya huset dit vi ska flytta imorgon, lägger upp dem i ett senare inlägg så ni får se hur det ser ut även om det inte är klart ännu. Idag har vi packat ihop det mesta av våra egna saker och Anna har packat mycket av sakerna i huset för imorgon flyttar vi äntligen in!! Therese kom hit för några minuter sedan och ska ta med Sasha, Elvis, Teddy, Campo och kanske några fler. Imorgon kommer en flyttbil och då tar vi allt som finns kvar och drar till det nya SOS 1 för evigt. Även om jag bara får sova en natt i nya huset så blir det spännande ändå.
 
Nu har de installerat vatten i kranar, duschar och toaletter i nya huset och satt in en pump så att det är mer tryck i vattnet nu också. Dock så saknas det fortfarande dörrar på två av fyra toaletter, men de ska sätta in draperier där så länge. Snart är hälften av kennlarna färdiga med ett slags kakel på golvet som gör kennlarna lättstädade, men hälften är fortfarande oklara även om det bor hundar där så länge. En kille kom igår och grävde ner septiktanken i marken vid kennlarna så snart kommer vi förhoppningsvis få rännor som leder ner till septiktanken så det blir lättare att städa. Det har byggts en liten playpen och de som jobbar på att få klart nya huset har även påbörjat en andra större playpen.
 
Idag är även Isabellas sista dag, otroligt konstigt att hon ska åka hem. Då är det bara Anna som är kvar av dem som var här när jag kom 1a augusti. Hennes mamma ska komma förbi och hälsa på här på gamla SOS 1 och så ska Isabella visa runt henne innan de ska åka på semester i Spanien i en vecka. Det låter väldigt mysigt!

Nya volontärer & snart är resan slut..

I måndags när Carolina åkte hem så kom det två stycken nya volontärer hit, Ebba och Jennifer. De är väldigt trevliga och glada och ska vara här på praktik i tre veckor. Härligt att få åka ner hit på skoltid! I tisdags kom Jill och Nathalie hit på siestan, de ska vara volontärer här i två veckor och de verkar även vara väldigt gulliga tjejer. Jag har sagt till alla att bloggen finns, har skrivit upp adress och lösenord på tavlan i huset så att de som vill ska kunna skriva inlägg, men ingen verkar vara särskilt taggad.. Jag får försöka övertala dem, för jag vill ju kunna fortsätta följa allt som händer här nere även när jag åkt hem till Sverige.
 
Nu har vi i alla fall jobbat tillsammans allihopa i några dagar och jag, Isabella och Anna har visat de nya tjejerna allt som vi blev lärda när vi kom ner hit först. Berätta för dem vad alla hundar heter, hur de beter sig med andra och hur man ska hantera dem, vilka som ska gå med vilka på promenader, hur mycket mat alla ska ha, vilka som ska ha mediciner, hur man städar en kennel osv osv osv. Känns overkligt att för 29 dagar sedan kom jag själv hit och blev visad alla rutiner och nu så kan jag dem själv som rinnande vatten. Det trodde man verkligen inte första dagen man kom hit. Är helt otroligt när man reflekterar över hur mycket man har lärt sig under den här tiden och hur fort det har gått. Men jag har haft så otroligt kul! Nu vet jag att det inte är slut ännu, jag har ju fortfarande resten av den här dagen, hela fredagen samt lördag förmiddag men det är så otroligt lite kvar. Kan inte förstå att jag snart kommer vara hemma igen.. Jag vill verkligen stanna kvar! Samtidigt saknar jag ju alla där hemma något otroligt, men kommer vara så otroligt svårt att åka iväg härifrån och lämna allt. En sak är säker i alla fall, jag kommer verkligen definitivt åka tillbaka igen så fort jag får chansen!

Massor av nya hem!

För några dagar sedan kom Anna in till oss andra i köket på kvällen och berättade att både Sombra, Lilly, Benson, Danny, Dexter och Chloe har fått nya hem! Helt underbart! Så alla kommer att ha flyttat till sina eviga hem i höst :-D
 
Benson:
 
Chloe ska åka med Anna hem till Sverige:
.
 
Sombra och Benson leker:
 
Sombra till vänster inne i huset:
 
Lilla Lilly:

Dexter (bror med Danny):

Danny (bror med Dexter):
 
 
//Caroline W

Vackra nallebjörnen Rebecca

Idag när dog Walkers Ann och Nic samt Steve (en vän till Tony som startade SOS) var ute på promenad med hundarna på gamla SOS 1 så hittade de en ensam, liten och smutsig mastinn som var ute och strosade. De fångade in henne och körde henne till veterinären där de kollade upp den lilla flickan och det visade sig att hon inte hade chip eller något liknande så hon har troligtvis ingen ägare då. De tog tillbaka henne till gamla SOS 1 och döpte henne till Rebecca. Hon var otroligt söt och såg ut som en Ozzy, fast lite större, men otroligt otroligt vacker i alla fall. Hon verkade vara väldigt slut av all uppståndelse, men vi fick gosa lite med henne i alla fall. Nu har vi lämnat henne själv i en kennel så att hon får sova ut. När hon vaknar upp är det dags för bad och schamponering mot insekter och sedan kommer vi börja introducera henne till de andra hundarna så hon får lite lekkamrater.
 
 
 
 
 
 
 
//Caroline W

Sista söndagen på Tapas :-(

Igår var vi en sista gång på Tapas Baren på söndags karaoken. Känns så konstigt att alla en efter en åker hem, först Sofia, sedan Oscar, ikväll åker Carolina hem, om ca två dagar åker Isabella hem och sedan om fem och en halv dag så är även jag på väg hem igen. Det är konstigt hur fort allting har gått, men samtidigt så långsamt.. När man är här nere kan man inte tänka sig att man ska åka hem, även nu när Carolina ska åka iväg om bara några timmar så känns det som att vi alla kommer vara här i en månad till och bara fortsätta som vi gör nu.
 
Var väldigt trevligt i alla fall, vi satt och pratade om det mesta och asgarvade och hade väldigt kul :-) Känns bra att man kommit så väl överens med alla här nere, underbart! Här kommer några bilder som jag tog igår:
 
Anna, Carolina och Isabella sitter vid bordet på Tapas och väntar på de sjukt goda pizzorna:
 
Coca-cola, sangria, öl, fanta, pizza, glass.. Det är gott att få frossa lite i annat än den vanliga pastan med tomatsås och enorma mängder vatten:

Carolina vek en snygg hatt av en servett:

Söta Isabella:
 
Loverboy:
 
 
//Caroline W

Lycka till Ozzy & Popsy

Har ju totalt glömt bort att skriva att underbara Ozzy och Popsy har fått hem och flugit iväg från Spanien. Ozzy flyttade till Frankrike där hon verkligen passar, vi kan alla se henne sitter med en svart basker lite snett på huvudet och käka baguette. Popsy flyttade till England där även hon kommer passa perfekt in!
 
Urgulliga Popsy som älskar att bada:
 
Finaste Ozzy som verkligen förtjänar ett underbart hem:
 
 
//Caroline W
 

Nya vovvar till SOS 2

Idag var jag själv på SOS 2 på morgonen. Det gick mycket bättre än jag trodde, började med att gå ca 10 min promenad med alla 15 vovvar, totalt blev det sex stycken promenader. Sedan lät jag hundarna vara ute i playpen medan jag städade i deras kennlar samt i playpen. När jag var klar efter ca 2,5 timmar och alla hundar var instoppade i sina kennlar igen kom Therese, som är typ överallt inom SOS Animals, förbi och lämnade tre stycken nya hundar. Det var tre systrar på ca 5-6 månader, tror hon sa att de liknade podencos. Podencos är någon jagande vinthundsliknande ras som jag tror många av de hundar som traskar runt på gatorna i Spanien är blandning av. Det var i alla fall någon som hade dumpat de här tre systrarna på Cat and Dog World, ett ställe som tar hand om hemlösa djur. De ringde Therese och hon kom och hämtade dem och tog dem till SOS 2.
 
Den största med brun nos är fegast och heter Heidi. Den som är medelhög av dem heter Chelsea och verkar väldigt mysig och lätt. Den minsta heter Lucky och var kaxigast, när de gamla SOS2 hundarna skällde ut dem reste hon sin lilla ragg och stod och skällde tillbaka medan Heidi gick och gömde sig och Chelsea bara stod och var lite lagom neutral.
 
Heidi:
 
 
Antingen Lucky eller Chelsea (de är väldigt lika):
 
 
Alla tre systrar i sin nya kennel:
 
 
 

//Caroline W

Middag på indisk restaurang

Igår var alla volontärer som är kvar ute och åt. Nu när både Sofia och Oscar har åkt hem så är det bara jag, Isabella, Carolina och Anna kvar. Fast Carolina åker hem nu på måndag kväll :-( Kommer kännas väldigt trist då hon har varit här lika länge som jag, kommer vara skumt när bara jag, Isabella och Anna är kvar.
  Dock så kommer det komma två nya volontärer på måndag kväll och sedan kommer ytterligare två stycken på tisdag. Det kommer att bli underbart! Först trodde vi att det endast skulle komma en ny volontär när Carolina åkte och att vi skulle fortsätta vara endast fyra stycken, vilket är för lite när man har tre ställen att åka till. Men nu visade det sig att vi egentligen kommer att bli sju stycken!
 
Nu kom jag bort mig totalt, började ju inlägget med att skriva att igår var vi kvarvarande volontärer ute och åt. Vi käkade på en indisk restaurang och det var väldigt mysigt. Alla mina nära och kära som känner mig kan känna sig väldigt stolta då jag, som är så kinkig med maten, här nere både provat kinesisk mat (vårrullar, men ändå), indisk mat (ris med ost i spenatröra) samt crepes med ost, spenat och lax vilket jag åt när vi var i Malaga.
 
Okej, i alla fall, vi hade väldigt mysigt, nu babblar jag bara en massa så här kommer lite bilder istället.
 
Anna och Carolina, väldigt naturlig bild på dem:
 
Vi fick in något bröd och lite röror innan maten, brödet var jättegott och smakade som chips:

Min Panek paneer papapapppp kommer inte ihåg vad det hette och i bakgrunden Carolinas Chicken Korma:
 
Carolina lägger upp ris på sin tallrik.. Tror ni förstod det ändå, men ville skriva en beskrivning i alla fall:

Vi beställde in sangria som var väldigt god:

Anna, Carolina, jag och Isabella:
 
 

//Caroline W

Lista: bäst m Spanien & bäst m Sverige

Jag tänkte lägga upp en lista på bloggen om vad som är bäst med att vara här nere i Spanien och vad man anser är bäst med Sverige när man är här. Såg att Carolina redan hade snott och lagt upp min lista på sin egen blogg, fast lagt till några egna punkter och ändrat lite av mig text. Jag har snott så sjukt många bilder av henne redan, så nu var det dags att hon snodde något av mig med ;-) Här är i alla fall min version av listan:
 
Bäst med Spanien:
 • Du umgås med underbara hundar dygnet runt
 • Du hjälper verkligen hundarna att få det bättre och får se att din insats gör skillnad
 • Du får följa hundarna, lära känna dem och se dem utvecklas
 • Den känslan man får när en hund åker iväg till ett nytt hem är oslagbar
 • Det är otroligt härligt att gå alla promenader här och njuta av det vackra landskapet
 • Alla andra volontärer är underbara
 • Du träffar massor av nya människor och vänner
 • Du får snygg solbränna ;-)
 
Bäst med Sverige:
 • Det finns dricksvatten i kranen
 • Du kan slänga toapapper i toaletten och slipper lägga det i en hink bredvid
 • Du slänger hundbajs direkt i soptunnan och slipper sitta med stora hundbajspåsar bredvid dig i baksätet eller bakluckan i bilen på väg till sopstationen
 • Där finns vänner och familj
 • Du slipper fläckar av kiss, bajs och bleacher på kläderna samt inne i huset och allmänt överallt
 • Du kan äta precis vad du vill och slipper käka skräpmat varje dag eller samma matlådor i typ en vecka
 
 
//Caroline W

Välkommen Henry, Rocky & Lola!

För några dagar sedan kom tre stycken nya vovvar hit till SOS 1. De tre kullsyskonen Henry, Rocky och Lola är ca ett år och blandning mellan engelsk bulldog och pitbull. När de först kom hit så var de väldigt skrämda och satt mest och tryckte i ett hörn. Anna hängde en burk med hundgodis på deras kennel så att om vi hade vägarna förbi kunde vi stanna och muta dem lite. Jag kan säga att det inte tog lång tid innan de tillät oss att klappa dem och i morse satte Carolina på allihopa halsband och de tog det med ro. De verkar vara underbara och mysiga hundar och med rätt ägare så kommer de att kunna utvecklas väl och få ett underbart liv!

På bilden ovan är Rocky längst till vänster. Han har ett ärr mellan ögonen/ på nosen och han är den som är modigast och mest villig att bli klappad. Lola står i mitten och har nästan ett helt vitt ansikte, hon är ganska framåt som sin bror Rocky, även om hon fortfarande är försiktig. Henry, till höger, är den av syskonen jag tycker är snyggast, han har samma teckning som Rocky men hans huvud är lite smalare och snyggare enligt min åsikt. Dock är han den som är osäkrast av de tre och kommer bara fram för att äta upp godsakerna vi volontärer ger dem, men sedan vill han direkt tillbaka till andra sidan av kenneln.
 
Rocky, Lola och Henry väntar spänt på lite hundgodis:
 
Rocky och Lola vill båda åt godisbiten:

Försökte få en snygg bild på Lola, men hon var inte särskilt fotogenisk utan lyckades främst visa upp sin tunga istället för sitt ansikte:
 
 
 
En bild på Lola utan någon tunga i vägen!

Lilla fina Henry: (visst är han snygg?)
 

 
//Caroline W

Hejdå Oscar, Disa, Aslan & Ernie!

Nu på kvällen så sa vi nyss hej då till Oscar och hans hund Disa som ska flyga till Sverige i en månad. Sedan kommer de båda dock tillbaka hit igen för ett halvår! Med Oscar så åker också lilla söta Aslan med öronen, volontären Linnea som var här precis innan jag kom hit föll pladask och adopterade honom och ikväll är den stora kvällen då han äntligen får påbörja sin resa hem till henne i Sverige!
 
 
 
Lilla Ernie som jag inte skrivit något om här på bloggen följer också med Oscar. Hon ska till ett fosterhem i Sverige och sedan adopteras bort till någon underbar familj. Det finns ett stort intresse för henne så jag tror inte att det kommer dröja länge innan hon får ett egen hem.
 
Ernie gillade att sova i Carolinas säng: [Bild från www.carolinaochhundarna.blogg.se ]
 
[Bild från www.sos-animals.se ]
 
 

//Caroline W
 

Trasig bil och trasigt rör

Haha vill bara skriva ett litet kort inlägg om hur allt går sönder här.. I tisdags på morgonen när vi skulle åka iväg till nya huset och SOS 2 så vägrade bilen starta. Både radion och lamporna fungerade och batteriet var nytt och bensintanken full, men bilen vägrade ändå starta.. Vi öppnade motorhuven och försökte se om det var något väldigt uppenbart fel, men alla kände sig bara totalt borta och ingen av oss förstod någonting alls av vad det var vi tittade på.
 
Isabella och jag är ledsna för att bilen vägrar starta: [Bild från www.carolinaochhundarna.blogg.se ]
 
Tidigare när bilen har gått sönder har Anna och Oscar lyckats starta den igen genom att putta den uppför vår lilla backe och sedan putta den nerför igen och då har den startat, det lyckades inte nu, utan bilen fortsatte vägra att starta.
 
 
Tony fick skjutsa alla dit de skulle och sedan kom en mekaniker och lagade bilen så på kvällen kunde vi använda den igen!
 
Idag är det torsdag och på siestan när jag låg och sov fick de andra en otroligt trevlig överraskning när rören i köket under diskhon gick sönder och vatten sprutade och läckte överallt i hela köket. Någon sprang ut och stängde av vattnet utifrån och när man kunde inspektera vad som gått sönder närmare så förstod vi ingenting. Det är en liten slang som har lossnat, men vi kan absolut inte hitta något hål eller någonting där den kan ha suttit fast.. Väldigt konstigt. Så just nu har vi inget vatten i köket förrän någon rörmokare kommer och kollar på vad som har gått fel. Vi får väl diska i badrummet så länge.
 
 
//Caroline W

Till Malaga!

Igår på siestan åkte jag, Isabella, Anna och Carolina med bilen till tågstationen i Cartama för att sedan ta tåget i ca en kvart in till Malaga centrum. Av alla tänkbara dagar så lyckades vi välja en där en festiva/ marknad pågick inne i stan så det var smockfullt med människor överallt, lite av en chock för oss som vant oss vid att vara högst tre personer samtidigt på ett ställe i princip. Men trots alla människor, ljud, trängsel och värme så var det otroligt trevligt!
 
 
Eftersom att det var festival gick de flesta runt och såg ut som att de kom direkt från en lektion i flamenco, alla tjejer hade långa flamenco klänningar i starka färger, rosor och blommor i håret samt solfjädrar. Visst ser jag väldigt spansk ut på bilden hehe?
 

Vi satte oss först på en restaurang för att äta lunch, väldigt mysigt. Jag, Anna, Carolina och Isabella vid lunchrestaurangen: [Bild från www.carolinaochhundarna.blogg.se ]
 
När vi ätit klart lunchen så strosade vi lite runt i staden. Först så köpte vi något underbart som kallades Buñuelos, vilket var minimunkar med choklad ringlad över. Underbart gott och otroligt sött!
 
 
Anna och Isabella passade sedan på att shoppa lite i en klädaffär, jag och Carolina ställde oss utanför och var fascinerade över två män, varav den ena svävade i luften.. Vi kom på hur de gör tricket, kan ni komma på det, skriv en kommentar!
 
 
 
När vi gick och tittade i spanska turistbutiker så hittade jag äckliga vykort på tjurfäktning..
 
 
Vände på de fulaste vykorten och tyckte genast att det såg mycket bättre ut!
 

På gatan hittade vi även en man som målade tavlor med bara sina fingrar, det såg otroligt häftigt ut! Jag var tvungen att köpa en tavla, tyckte den såg så fin ut. Kan ni förstå att han målade denna med endast fingrarna??
 
 
Carolina filmade när han målade en annan tavla, så otroligt häftigt!
 
 
Jag som är nagellacks tokig passade även på att shoppa lite nagellack:
 
 
 
 
//Caroline W

Sofia far hem till Sverige

Igår var vi som jag skrev i förra inlägget på Tapas Baren och jag och Carolina gjorde vårt framträdande. Do wha diddy av Manfred Mann sjöng vi, varför det blev den låten är en bra fråga. Sången var väl inte den bästa då jag halvt skrattade och halvt pratsjungde mig igenom låten. Dock så hade jag otroligt roligt, tycker att sådant där är skitkul! Vår dans blev väldigt bra också, tror nästan att vi borde börja arbeta som danskoreografer! Självklart så filmades hela uppträdandet, men det finns på Carolinas mobil tror jag, och hon ligger och sover så jag kan inte ladda upp filmen just nu.. Men den kommer upp senare!
 
Nu har Carolina laddat upp videon, så här har ni den, titta och njut!
 
Idag så har det varit en vanlig dag annars. Vaknade, gjorde mig i ordning, fick köra bilen idag så först åkte vi och slängde bajs och skräp vid sopstationen, därefter släppte jag av Carolina och Isabella på nya SOS 1 och sedan åkte jag och Oscar till SOS 2. Vid 11.30 åkte vi och hämtade upp dem på nya SOS 1 igen, sedan åkte vi och slängde bajs vid sopstationen igen och åkte hem. Väl hemma la jag mig och solade, läste en bok, badade lite i poolen och nu väntar jag på att min lunch ska bli klar. Sedan ska jag ta igen lite sömn, säga hejdå till Sofia och sedan är det dags att jobba igen.
 
Just det, Sofia åker hem idag :-( Hon blir upphämtad runt halv fem och flyger sedan hem till Sverige igen ikväll.. Känns väldigt sorgligt då både jag, Carolina och Sofia kom hit samtidigt och har delat rum sedan första dagen. Vi kommer att sakna dig Sofia! Hoppas att du får det bra i svala svala svala Sverige och sedan får vi ses i framtiden på en reunion hos mig och Carolina i Stockholm!

Proffsiga bilmekaniker

Jag har undvikit att köpa godis under hela tiden här och endast köpt coca-cola. Men igår fick jag och Sofia ett plötsligt sockersug och satt i våra rum och diskuterade hur otroligt gott det skulle vara med lite socker. Då sticker plötsligt Oscar in huvudet och säger att Ann och Nic är här och har tagit med sig tre små tårtor och lite annat smått och gått som blivit över efter grillfesten. Underbart! Några minuter senare satt Sofia, jag och Carolina i våra sängar och såg på Sune i Grekland och käkade chokladtårta. Mums!
 
Frysen chokladtårta:
 
 
Men under siestan så la sig inte godissugen, så de andra gav oss handlingslistor och berättade vad de ville att vi skulle köpa åt dem, förutom det vi skulle köpa till oss själva, och så gick vi ut till bilen för att köra till Mercadona. Då kom Sofia på den otroligt bra idén att fylla en cola flaska med vatten och sedan försökte vi ett antal minuter hitta hålet där man ska fylla i spolarvätska. Vi har inte kunnat tvätta fönstret på bilen sedan vi kom då den dunken har varit tom. Så när vi tillslut lyckats hitta märket för spolarvätskan och vad vi trodde var hålet (det var inte så självklart som det brukar vara på alla andra bilar hemma), så tömde vi i vattnet och vips så kunde vi tvätta vindrutorna med en enkel knapptryckning! Uppenbarligen så är jag och Sofia inte bara otroligt proffsiga hundfrisörer utan även världens bästa bilmekaniker
 
Sofia vid bilen med vår co(o)la flaska (fattar ni skämtet?):
 
 
Jag tömmer i vatten:
 
 
Idag kommer vi börja eftermiddagspasset kl 16 istället för 18 eftersom vi ska till Tapas Baren på kvällen. Av någon anledning så lovade även jag och Carolina förra söndagen att vi skulle sjunga karaoke idag. Är dock tveksamt om alla britter där som älskar karaoke kommer låta oss hoppa in mellan deras sångnummer (men har en känsla av att de andra volontärerna i så fall kommer se till så att vi ändå får plats..)
 
 
//Caroline W

En underbar liten present

Idag har det hänt mycket! På förmiddagen var jag och Carolina på gamla SOS 1 och gick vår sista promenad. Då kom en liten valp och började följa efter oss, jag ringde Anna och frågade om vi fick ta med oss honom hem men hon sa att vi inte fick ta den eftersom att det var grannens valp. Valpen fortsatte dock att följa efter oss hela promenaden och smet sedan in på vår gård när vi kom hem. Vi lockade in honom i Casitan och gav honom lite valpmat blandat med vatten och plockade bort alla äckliga fästingar i hans öron. Sedan kom grannen hem så vi satt och gömde oss och valpen i Casitan tills grannarna gått inomhus och då lämnade vi tillbaka honom på grannens gård, ledsna över att han var tvungen att gå tillbaka dit och att vi inte kunde ta honom..
 
De grannarna som äger honom har väldigt många hundar på sin gård och alla har så otroligt många fästingar i sina öron så att man inte vet vad man ska ta sig till. För några dagar sedan väcktes Oscar typ klockan fem på morgonen av att grannens hundar skäller som sjutton och att någon traskar runt med ficklampor. När han går ut och tittar så ser han minst fem stycken män som stoppar in massor av hundar i en vagn. Stoppar är inte rätt ord, mera tryckte in då vagnen var väldigt full och de använde fötter och sparkar för att få in hundarna. Sedan åkte de iväg med alla hundarna i vagnen. Vi har ingen aning om vad fasen grannen håller på med. Några gissade på jakt då de tidigare verkar ha kört iväg med hundarna och sedan kommit tillbaka med allihopa tillsammans med vilt. Men jag tror inte det, då jag verkligen inte förstår hur hundarna utan någon träning ska kunna skrämma upp vilt så att grannarna kan skjuta dem, och sedan fånga in hundarna igen och köra dem tillbaka till huset. Men man kan ju hoppas att de är jakt då det är det trevligaste vi kan komma på att de använder hundarna till..
 
I alla fall, nu på kvällen var jag, Isabella och Oscar på Tapas Baren och lyssnade på en familj som var där och sjöng lite låtar. På vägen hem smsade Anna och sa att hon inte hade kunnat komma då vi fått en present som hon varit upptagen med hela kvällen. Jag och Isabella kunde inte komma på vad det var, men så när vi kom hem innanför dörren så kom grannens lilla valp och hälsade på oss! Vi hade fått honom av grannen :-D Tydligen hade han följt efter Anna och Sofia på eftermiddagspromenaden också och då kom grannen förbi körandes och började säga "Perro, for you!" Anna sa emot och sa att de var hans hund, men han såg skitglad ut och fortsatte insistera på "perro for you". Så nu har vi fått hem den lilla lyckliga vovven! Anna och Sofia har gett honom ett bad, schamponerat honom mot alla hans loppor, klippt klorna, tagit bort fler fästingar och gett honom lite middag. Alla är så oerhört glada och förvånade över att grannen gav bort honom.
   Dock är vi väldigt oense över vad han ska heta, Anna döpte honom till Toby när hon först upptäckte honom hos grannen. Carolina döpte honom till Valle idag när vi plockade fästingar på honom. Och Sofia tycker att han borde heta Torbjörn, främst för att Anna tycker att det namnet är så otroligt fult. Jag röstar också på Torbjörn :-D
 
Lille Toby/ Valle/ Torbjörn som sitter i Annas knä:
 
 
 
//Caroline W

Grillkväll hos Ann och Nic

Igår fyllde Anna 20 år! Samtidigt som vi köpte en present till Ann och Nic igår så köpte vi även lite presenter till Anna, två chokladkakor, en förpackning kex, en coca-cola och ett storpack med chokladflingor. Sedan la vi allting i en av de soppåsar som vi brukar slänga bajs i. Klockan sju på morgonen väckte vi sedan henne genom att sjunga Ja må du leva och ge henne bajspåsen med hennes presenter i. Jag tror att hon blev väldigt glad, vi hade i alla fall väldigt roligt när vi förpackade hennes presenter.

 

Eftersom vi skulle iväg till Ann och Nic på kvällen så började vi eftermiddagspasset kl 15 (då det är som varmast) istället för kl 18 som vi annars brukar. Vi var klara runt klockan sex, då åkte vi hem, duschade och satte på oss rena kläder (!) och sedan körde vi iväg till en mack där vi sedan mötte Tony (som startade SOS Animals) och några andra som även skulle till samma ställe. Sedan följde vi efter alla andra, eftersom vi inte hittade. Väl där kände vi oss först lite bortkomna, men vi satte oss ner vid ett bord och sedan började alla att prata med varandra och då kändes allt mycket bättre. Man fick träffa många av de människor vi hört talas om som har med SOS att göra och få ett ansikte på dem, så det var väldigt roligt. Jag satt först och pratade med en jättetrevligt engelsk/ spansk man som bjöd in oss samt troligtvis även alla andra som var där, på deras pool party på lördag. Jag har ingen aning om vi kommer hinna åka dit eftersom vi jobbar med hundarna hela tiden, men vi får väl se hur alla känner imorgon.

 

Anna och Nic: [Bilden är från www.carolinaochhundarna.blogg.se ]

 

Vi fick även sällskap vid bordet av två brittiska killar, det var väldigt roligt att sitta och prata med dem och jämföra England och Sverige. De två länderna känns som väldigt lika, men vi hittade många skillnader också och det var otroligt roligt att höra vad de hade att berätta. Jag som älskar att prata med andra människor som man inte känner hade väldigt trevligt hela kvällen då alla britter, spanjorer och svenskar där var otroligt mysiga och pratglada.

 

Carolina, jag, Greg och James: [Bilden är från www.carolinaochhundarna.blogg.se ]

 

Eftersom det var Annas födelsedag så sjöng vi även för henne, både på svenska och engelska, och sedan bjöds det på tårta. Just det, Oscar hade ju lagat mat också till allihopa och det var väldigt gott!

 

Annas fina tårta: [Bilden är från www.carolinaochhundarna.blogg.se ]

 

 

//Caroline W

Man måste starta motorn innan man kan köra bilen

Idag har jag för första gången på länge känt mig ordentligt utvilad hela dagen och har varit på väldigt bra humör. Tur är väl de, för då tog jag allt som hände med humor. Först när jag och Sofia åkte till tvåan på morgonen så låser man upp en gallergrind och sedan är de en nedförsbacke på en liten privat grusväg innan man kommer fram till tvåan. Sofia tyckte vi skulle pröva att rulla nerför backen och se om vi skulle komma ända fram, dock så glömde jag att starta bilen så något rattlås gick igång och vi höll på att rulla in i en stenmur i en kulle innan jag lyckades stanna. Väl på tvåan gick allting väldigt bra, förutom att jag klämde mina fingrar tre gånger i hasparna som man låser kennlarna med. På väg hem igen så körde jag förbi gallergrinden och Sofia hoppade ur och stängde grinden. När hon hoppat in igen och jag skulle köra iväg så glömde jag en andra gång att starta bilen helt så när jag släppte bromsen åkte bilen självklart nerför backen och på grinden. Grinden klarade sig dock helt och bilen är inte världens nyaste så tror inte att den tog så stor skada av en liten lätt krock, såg ingenting i alla fall.
 
Imorgon blir det lite avbrott från vardagen då Ann och Nic (eller Nick? Eller Nik? Har ingen aning om hur det stavas) som på något sätt jobbar med SOS Animals (jag vet i alla fall att det hjälper till med bygget av nya huset och kennlarna där) ska ha någon grillfest. Tydligen skulle det redan komma runt 20 personer, men så blev vi volontärer också bjudna dit, det var ju väldigt gulligt av dem! Oscar som jobbade som kock innan han kom ner hit till Spanien ska även laga maten, så det blir spännande, nu har vi höga förväntningar på dig här!
 
Idag på siestan åkte vi till Lidl och Mercadona för att hitta någon present till paret vi ska hem till imorgon, men så klart var allting så väldans billigt på Lidl så slutade med att vi hade med oss tre matkassar hem till oss själva förutom en flaska vin till Ann/ Anne och Nic/ Nick/ Nik.
 
Jag, Sofia och Isabella poserar snyggt framför bilen vi kör här på SOS.
[Bilden är fotad av www.carolinaochhundarna.blogg.se ]
 
 
 
//Caroline W

Kladdkakekväll och en sneaky vovve

Igår hade Sofia bakad kladdkaka och köpt vaniljglass så när alla var klara med jobbet runt kl 22 så satte vi oss utomhus, tände några ljus och fikade och pratade. Väldigt mysigt! Tack för kladdkakan Sofia!
 
Lajka ville också smaka på kladdkakan:
 
Alla sitter samlade utomhus. Var tvungen att använda blixt, annars hade de inte synts någonting..

Anna och Oscar:
 
På kvällen när vi skulle sova kom jag in i mitt rum och där låg redan Lajka på min kudde och väntade på mig. Jag vill inte att hon ska fästa sig vid mig, just nu följer hon i princip efter mig överallt, så jag lyfte ner henne på golvet. Sedan hann jag knappt lägga mig innan hon hoppat upp i sängen igen. Jag plockade ner henne, hon hoppade upp igen, jag plockade ner henne och hon hoppade upp igen.. Tillslut la jag ett lakan över Carolinas öppna resväska (där Lajka sovit en tidigare natt) och satte ner henne där, då kurade hon tillslut ihop sig och somnade och jag, väldigt nöjd över att jag lyckats få sängen för mig själv, somnade också. Men på morgonen när jag vaknade så låg det ändå en liten filur bredvid mig i sängen, hon måste ha smugit dit när jag somnat..
 
Lajka vilar på min kudde

Lajka nerpackad i resväskan
 
 
//Caroline W

Pannkakor, kladdkaka och förrymda hundar

Idag har flytit på som alla andra dagar. Idag stannade jag på gamla SOS 1 på morgonen, så jag gick upp kvart i sju, åt frukost och gjorde mig i ordning. Oscar matade hundarna och under tiden så hann jag både plocka bajs på gården och i playpen, byta vatten i vattenskålar och pool, sopa och moppa i Casitan samt städa i Sasha och Elvis kennel. Kände mig väldigt produktiv! Sedan gick vi två promenader och medan Oscar gick en kortare promenad med Disa och Tula så städade jag klart huset vi bor i.
 
Idag på siestan har jag sovit i flera timmar, det var otroligt skönt då jag var väldigt trött. Sedan stekte jag maaassor av goda pannkakor och åt de tillsammans med socker till middag. Sedan bestämde sig Sofia för att baka kladdkaka, så det här kommer bli en helt underbar kväll med tillgång till både pannkakor och nybakad kladdkaka!!
 
Steka lite pannkakor:
 
Pannkakor med socker är myycket gott!!
 
Sofias fina kladdkaka:
 
Hundarna på baksidan och några av hushundarna rymde nyss ur playpen. Lilla Chloe vet hur man öppnar grinden från playpen till gården på framsidan så hon och Teddy var i full färd med att leta igenom soptunnan när vi kom ut och Campo sprang stolt omkring med en tom påse hundmat han hittat. När jag och Sofia kom ut tog det roliga dock slut och det syntes så tydligt på hundarna att de förstod att de gjort fel. Nu har vi stängt in alla inomhus och i sina kennlar igen och ska strax börja ge alla hundar middag, gå promenader med allihopa samt städa lite. Om vi är klara i god tid tänkte vi passa på att ta en springtur med Chloe och Teddy senare på kvällen när det är lite svalare.
 
 
 
 
//Caroline W

Gamla SOS 1: en förmiddag i bilder

Efter att ha ätit frukost och gjort sig i ordning börjar förmiddagen på gamla SOS 1 med att man går in i ett litet hus som kallas Casitan som ligger precis bredvid huset vi bor i. Där ligger hundmat, mediciner samt listor som visar vad varje hund ska äta för något.
Bild 1: Vilka mediciner alla hundar ska ha. Bild 2: Carolina har stoppat medicinerna i korvar så att hundarna ska äta upp dem.
 
 
Sedan gör man i ordning maten enligt en lista, vissa hundar ska ha valpfoder andra vuxenfoder, vissa ska ha vatten i maten andra inte, vissa ska äta enskilt andra kan äta tillsammans med andra hundar.
Bild 1: Matlistan. Bild 2: Carolina har gjort i ordning maten. Bild 3: Lajka äter frukost.
 
 
 
 
Sedan är det dags för promenader, totalt blev det tre promenader idag.
Bild 1: Jag med Lajka, Carmen och Diva. Bild 2 & 3: Carolina med Aslan, Disa och Reina.
 
 
 
När alla promenader är klara släpper man ut några hundar i playpen så att de får leka av sig.
Bild 1: Disa, Aslan, Reina och Carmen springer runt och leker. Bild 2: Carmen, Diva, Lajka, Reina, Disa och Aslan.
 
 
 
Nu är det städdags!
Bild 1: Först fyller man två hinkar med något jag tror är typ klor och blandar det med vatten. Bild 2: Sedan plockar man bajs på gården och i playpen. Bild 3: Man slänger bajset i en soptunna som står på gården. Bild 4: När man är klar lägger man skoporna i klorvattnet.
 
 
 
 
 
Sedan byter man vatten i alla vattenskålar inom- och utomhus samt poolerna i playpen & kennlarna.
Bild 1: Jag fyller på vatten.
 
Nu är det dags att sopa och moppa Casitan samt huset där vi bor. Sedan är man klar!
Bild 1: Carolina moppar i huset. Bild 2: Jag sopar i Casitan.
 
 
 
 

//Caroline W

 

Dagens outfit!

Jag och Carolina kom på den otroligt roliga idén om att lägga upp dagens outfit på bloggen. Jag tror det kommer bli det inlägg som alla ni ser fram emot mest då vi har så otroligt varierande kläder varje dag och enormt stora garderober här! Så, här kommer bloggens första dagens outfit:
 
Det var väldigt svalt nu på förmiddagen, säkert bara runt 25 grader varmt, så dagen till ära körde jag på utsläppt hår nu på morgonen. Linnet är från Nike, shortsen från Soc och gympaskorna från Asics, mina randiga strumpor som inte syns är från H&M.
 

Välkommen lilla Lajka

I förrgår kväll 9 augusti fick vi in en ny liten hund, nämligen pinschern Lajka. Hennes matte hade haft henne i en lägenhet där hundar inte var tillåtna och nu hade hon blivit påkommen och var tvungen att lämna ifrån sig sin älskling. Det måste kännas så otroligt hemskt att tvingas lämna bort henne. Hon var väldigt osäker när hon kom till gamla SOS 1 på kvällen och fick hälsa på alla nya människor samt hushundarna och svansen var konstant mellan benen. När jag hade ätit upp min middag satt jag och matade henne med lite ris och hundgodis och tillslut lät hon sig bli klappad. Man märkte hur utmattad hon var då benen höll på att vika sig under henne för hon var så trött men hon tillät sig först inte att slappna av. Men tillslut så kurade hon ihop sig i mitt knä och slappnade av. Sedan vet jag att jag lovade er där hemma att jag inte skulle sova med några hundar i sängen, men hon var så ensam och ynklig och liten och jag tänkte att hon kan ju bara sova i min säng nu i början så att hon får känna lite mer trygghet. Så vi sov väldigt gott ihop kurade tillsammans :-)
 
 
Nästa dag den 10 augusti var hon mycket gladare och svansen var uppåt nästan hela tiden och idag har hon rushat runt och lekt med sin nyfunna vän Diva (de är i princip lika stora och ser nästan likadana ut) samt med de andra hundarna. Så hon verkar finna sig väldigt bra tillrätta och har blivit lite kaxigare.
 
 

 
//Caroline W

Lala får åka hem

Idag fick söta Lala åka till sitt nya hem i England. Hon var Isabellas favorit och alla volontärer gillade henne för hon är verkligen en gosig hund, bara lite dragig i kopplet ;-) Så idag gick hon en sista promenad med Isabella, skällde ut Sasha genom grinden och sedan blev hon badad och schamponerad och hämtad för att åka till sitt eviga hem.
 
 
 
 
//Caroline W

Tula hos professionella hundfrisörer

I huset på SOS 1 där vi bor finns en 16 årig hund som heter Tula. Hon är lite tjock plus har väldigt mycket päls, så hon ligger bara och flämtar hela dagarna. Sofia hittade en rakapparat för hundpäls så vi bestämde oss för att klippa henne lite, och det gick över förväntan! Hon var så lugn och bara stod och lät oss klippa henne (kanske för att vi mutade henne med korv?) och efteråt såg det ut som att halva Tula låg kvar på golvet då hon blivit av med så mycket päls. Det blev inte heller särskilt hackigt heller utan ser väldigt bra ut ändå, med tanke på att varken jag eller Sofia har någon aning om hur man klipper hundar.
 
Glad Tula är äntligen färdigklippt!
 
Resterna av Tula ligger utspridda på köksgolvet
 
Det blev en stor hög med hundhår
 
 
 
//Caroline W

Valpen Charlie far till England

Idag hämtade vi valpen Charlie från nya huset och tog honom till SOS 1 då han ska bli hämtad kl 15 idag och sedan få åka till sitt nya hem i England. Hans brorsa Sammie som delat bur med Charlie drog i hans koppel och sele när vi hämtade honom och verkade säga "Charlie, stanna kvar hos mig!". Men han klarar sig, imorgon eller ikväll ska vi flytta upp Ozzy, Popsy och Diva till nya huset och stoppa in dem i hans bur, så han kommer att få massor med sällskap. Så nu är Charlie nybadad och stilig med ett nytt rött halsband och redo för att åka till sitt alldeles egna hem.
 
Den svartvita hunden är Charlie och den brunvita är hans bror Sammie. 
 
 
Nu har Anna även fixat en försäkring till mig och Carolina så nu får vi också köra bilen som finns här nere så att Oscar och Anna slipper köra oss överallt. Carolina fick köra hem från sjön igår och imorgon kommer jag att få köra själv för första gången då jag och Isabella ska åka själva till SOS 2. Blir spännande att se om vi kommer ihåg vilka som ska äta mat i kenneln och vilka som ska äta själva, vilka som ska gå på promenad med vilka och så vidare. Det var ett tag sedan jag var på 2:an så det blir kul att åka dit för där finns en av mina favoriter, Matilda. Hon är 2 år, beige och lite vit och så otroligt fin och gosig.
 
Fina Matilda. [Bilden är tagen från www.sos-animals.se ]
 
 
//Caroline W

Simtur i el Chorro

Igår fyllde Sofia 23 år så vi köpte en underbart god chokladtårta som vi överraskade henne med efter lunchen. Vi blev lite konfunderade för vi trodde att det var en tunn tårtbotten av kex längst ner på tårtan men efter att ha sågat oss igenom den och någon tog en liten smakbit insåg vi att det endast var plast. Men om man tog bort plasten så var tårtan oerhört god!
 
Sofia med sin tårta. [Fotad av Carolina; www.carolinaochhundarna.blogg.se ]
 
Under siestan åkte jag, Sofia, Carolina och Oscar till en underbart vacker sötvattensjö tillsammans med de två valparna Ozzy och Popsy. Sjön låg i ett område som heter El Chorro och var omringad av berg, kullar och åkrar och vattnet var alldeles klarblått. Ozzy verkade dock inte uppkatta bilturen särskilt mycket då hon spydde på min väska, nästa spya lyckades jag dock fånga i en handduk jag hade i knät.
 
Sofia och jag i baksätet på bilen med Popsy (brun) och Ozzy (grå). [Fotad av Carolina.]
 
Jag, Ozzy och Oscar i vatten. [Fotad av Carolina]
 
 
Ozzy snodde min handduk och låg och solade.
 
Sjön var otroligt stor, men det var vid den här stranden som vi stannade och badade.
 
Dyblöt Ozzy på väg upp ur vattnet efter en simtur.
 
En dyblöt och nu även lerig Ozzy attackerar min handduk.
 
Popsy simmar lite klumpigare än Ozzy, men klarar sig bra ändå.
 
Utsikt över sjön från vägen där vi parkerade.
 
 
 
//Caroline W

En vanlig dag på SOS Animals i Spanien

Redan nu efter bara några dagar har jag svårt att komma på vad jag ska skriva då vi gör samma saker varje dag. Tänkte att jag skulle försöka beskriva hur en vanlig dag ser ut här på SOS.
 

* 06.40 ringer väckarklockan, dags att gå upp och klä på sig, smörja på solkräm och äta frukost.

 

* 07.30 börjar förmiddagspasset och de som ska till SOS 2 och nya huset hoppar in i bilen och kör dit, medan de andra stannar kvar.

 

* Först gör man i ordning mediciner till de hundar som ska ha och lägger dem i en liten bit korv samt gör i ordning maten. Vilka hundar som ska ha mediciner och hur mycket mat de ska ha står på listor som sitter uppsatta på väggen. Sedan plockar man bajs som ligger i playpen eller på gården innan, efter eller samtidigt som man matar hundarna.

 
* När hundarna har ätit klart kopplar man den första gruppen med hundar och tar dem på en promenad på mellan 20 - 60 min beroende på hur gamla de är och hur varmt det är (förutom den äldsta hunden på 16 år som oftast tycker att 10 min promenad räcker innan hon vill gå och sova igen).
 
* När alla hundar har gått varsin promenad sätter man ut hälften av hundarna i playpen där de får springa runt och leka med varandra. Under tiden är det dags att plocka bajs i kennlarna, sedan spolar vi bort kiss och rester av bajs i dem med en vattenslang, drar bort det överflödiga vattnet med en gummiskrapa och moppar sedan golvet med något medel blandat med vatten, fyller på nytt vatten i vattenskålarna och poolerna samt diskar matskålarna. Sedan är man klar!
 
* Runt 12.00 så är man hemma igen om man åkt iväg och då är det dags att laga och äta lunch och sedan är det siesta till kl 18. Under siesten får man göra lite vad man vill, det populäraste är att sova, se på film, sitta vid datorn, gosa med hundarna, städa poolen från alger (Oscars stora intresse), sola eller leka med hundarna. Under siesten är även hundarna på SOS 1 ute i playpen i ca 3 timmar var.
 
* 18.00 börjar det sista passet och då gäller exakt samma sak som på morgonen, alla åker iväg dit de ska, man ger hundarna mat och mediciner, går promenader, låter hundarna leka i playpen, städar alla kennlar och fyller på nytt vatten om det gamla är ofräscht.
 
* 22.00 är man oftast klar och hemma igen, då är det dags för middag. Oftast orkar man inte laga mat då så man tar antingen en matlåda (jag lagar alltid minst två portioner till lunch som man kan ha till middag senare) eller bara macka och yoghurt. Sedan sitter man och pratar, väntar på att duschen ska bli ledig så man kan få duscha av sig i iskallt vatten, gör sig i ordning för att sova och sen går man och lägger sig.
 
* 24.00 nu brukar jag oftast somna, så god natt!
 
Oscar i poolen och Carmen (vita), Lala (längst fram) och Chloe (till höger) bredvid.
 
 
//Caroline W

SOS 2: bilder & filmer

Så här ser det ut på SOS 2, 9 st kennlar med 19 hundar fördelade i 7 av kennlarna och en playpen med bassäng och sandlåda precis utanför.
 
 
Efter att man gått en promenad med hundarna släpper man ut dem i playpen i två omgångar, det tycker de är askul!
 
En bild på playpen:
 
Schäfern Zlatan som är ett år, ligger och myser i Annas knä. Han är en riktig knähund och lite mesig men så otroligt snäll och älskar upppmärksamhet, han är ledig för adoption också och letar efter ett nytt hem <3
 
 
//Caroline W

Värme och trasig AC

Jag har anpassat mig till värmen mycket bättre än jag trodde, nästan för bra. Igår på kvällen när jag och Isabella satt på nya SOS 1 och väntade på att bli hemskjutsade av Anna så började jag frysa för jag tyckte det var kallt när det säkert var mellan 20-25 grader. Idag på morgonen innan solen gått upp ordentligt var det även väldigt kallt tyckte jag och kände att jag kanske skulle ha tagit med en extra tröja, när jag första dagen tyckte att det var precis lagom varmt på morgonen och kvällen..
 
Igår började AC:n läcka vatten och idag så blåser den varmluft nästan hela förutom typ en minut i timmen då det blir lite lite svalare. Eftersom att det är så sjukt varmt ute och nu även inne så tror jag faktiskt att jag ska ta och byta om från mina skitiga kläder och ta ett dopp i vår pool (som är skitig och grön av alger, men den är väldigt sval och skön).
 
I morse var solen otroligt vacker, vi trodde först att det var månen då den var klotrund och sken inte så starkt så vi kunde kolla direkt på den utan att få ont i ögonen. Men det var solen i alla fall. Jag försökte fota den med mobilen, men det blir ju självklart inte alls lika vackert som i verkligheten.
 
 
 
//Caroline W

Bilder från nya SOS 1

Här kommer lite bilder jag har fotat under dagarna på nya huset dit vi ska flytta om typ två veckor:
 
Bild tagen på en av promenaderna, det är så fint när man är ute och går här.

Utsikten från vardagsrumsfönstret är härlig!
 
Utsikten fortsätter ut höger och är fortfarande lika underbar.
 
Lilla Sammie som jag blev helt kär i <3
 
Anna borstade Flo och halva hon försvann med vinterpälsen.
 
Så här ser det ut just nu i vardagsrummet i nya huset, och genom glasdörrarna till höger kan man se utsikten jag visade på de två första bilderna.
 
 
 
//Caroline W

Kort inlägg om nya huset

Idag har flytit på otroligt snabbt, både förmiddagen och siesten. Jag började kl halv åtta på nya huset där jag och Anna började med att mata hundarna och ge dem mediciner, därefter gick vi två promenader på vardera en timme. Promenaderna vid nya huset var helt underbara, vacker utsikt, väldigt få människor och djur och bara otroligt härligt. Jag ska ta med mig systemkameran dit någon dag och fota så att ni kan få se hur sjukt fint vi kommer att få det där när vi har flyttat om två veckor. Huset är även det väldigt fint, om än inte helt färdigt inomhus. Det är ljust och väldigt väldigt mycket större än det hus vi bor i nu. De nio hundar som hittills har flyttats till nya huset har väldigt mycket överskottsenergi då det inte har byggts en playpen ännu, så de var väldigt hyper på promenaden men kändes lite mer nöjda när vi gått i en timma. Men det är ju inte konstigt att de har så mycket energi när de är vana att, förutom två promenader om dagen, få springa runt och leka i en stor playpen två tre gånger om dagen. Men snart är vi inflyttade och då kommer de få springa runt och ha det skoj igen!
 
Nu är det tio minuter kvar innan vi ska iväg och börja jobba igen så hinner inte skriva något mer eller ladda upp fler bilder, men skriver mer ikväll ;-)
 
 
//Caroline W

Besök på SOS 2

Nu sitter jag i köket och väntar på att duschen ska bli ledig. Längtar efter att få duscha då man under dagen lyckats samla på sig allt ifrån solkräm och sand till hundbajs och kiss, en väldigt mysig blandning.
 
Under siestan var jag otroligt rastlös.. Anna, Oscar och Isabella som varit här ett tag redan låg och sov eller tog det lugnt då det sliter lite på kroppen att vara här. Jag och Sofia däremot kunde inte sitta still utan sysselsatte oss med allt vad vi kunde hitta på. Medan jag tvättade fönster så sopade Sofia och gjorde rent på uteplatsen vid poolen, sedan diskade vi, försökte laga några vingliga stolar, badade Carmen och schamponerade in hennes små tassar och sedan åt vi mellanmål. Sedan tog våra idéer typ slut och jag satte mig vid datorn och vårt underbara wifi, som fungerar otroligt bra i köket, och grejade lite framför datorn.
 
När klockan tillslut blev sju så åkte jag och Anna iväg till SOS 2, Carolina och Oscar lämnade vi av vid det nya huset dit vi förhoppningsvis ska flytta den 19 augusti och då blir det nya SOS 1, och Sofia och Isabella stannade kvar på gamla SOS 1.
   SOS 2 ligger på mark som ägs av en veterinär och SOS animals hyr en del av marken för att ha hundarna där. Just nu bor det 19 st hundar där i ca 7 st kennlar. De hundar som bor där är främst valpar och hundar som har lätt för att bli omplacerade och några hundar som har lite mer problem. Jag och Anna började med att ge medicin till tre hundar, därefter gav vi alla mat, diskade matskålar och plockade upp bajs. Sedan gick vi två promenader men eftersom vi råkade åka iväg kl sju istället för kl sex som de tydligen brukar, så hann vi inte gå med de sista hundarna så vi var tvungna att hoppa över deras kvällspromenad.. Så vi gick istället vidare till att släppa ut hundarna i playpen i två omgångar och under tiden som de lekte plockade vi mer bajs och städade sedan boxarna innan det nästan blev mörkt och vi var tvungna att sätta oss i bilen och åka för att hämta upp Carolina och Oscar i nya huset.
 
Imorgon vet jag inte vart jag ska vara ännu, Carolina och Isabella ska dock stanna kvar här på SOS 1 tror jag, så troligtvis får jag följa med antingen till SOS 2 där jag var nu på eftermiddagen eller till nya huset där jag inte har varit ännu. Nu har jag inget mer att skriva utan tänkte fortsätta vänta på att duschen ska bli ledig, men kan lägga upp några bilder under tiden som jag fotade i förmiddags men inte la upp i senaste inlägget.
 
 Disa och Sasha leker galet på uteplatsen vid poolen, allt det är en del av playpen på SOS 1.

Sasha (den lilla mörka) och Disa (den stora ljusa) fortsätter leka. Disa visar sina stora fina tänder!

Sasha blev törstig av allt lekandes i solen..
 
 
Men när man druckit lite så har man energi att leka ännu mer!
 
Till sist en bild på söta Aslan med de stora öronen igen!
 
 
 
//Caroline W

En till blogg om livet på hundgården

Carolina som är volontär här och kom till hundgården igår har också en blogg, du kan läsa den här:
 
www.carolinaochhundarna.blogg.se
 
 
 
//Caroline W

Första dagen

Idag är min, Caroline, första dag på hundgården. Jag kom igår på kvällen tillsammans med Carolina och Sofia. På gården bodde redan Anna och Oskar som har varit här i ca ett halvår, samt Isabella som varit här i en vecka. Det är väldigt varmt och fuktigt utomhus så man svettas bara man står still, men inomhus i köket har vi air conditioner så här är det helt okej ändå.
 
Idag stannade jag, Isabella och Sofia på SOS 1 där vi sover och gick först ut med alla 15 hundar som bor här, inte på en gång så klart utan i flera omgångar. Sedan städade Sofia inomhus och moppade och sopade mm och sopade sedan utomhus runt poolen. Jag tvättade lite fönster i köket som var väldigt skitiga. Carolina, Anna och Oskar åkte till nya huset tror jag dit vi ska flytta om ca två veckor. Just nu har vi tre platser, SOS 1 där volontärerna bor tillsammans med ca 15 hundar, SOS 2 där endast hundarna bor (finns nog ca 10 st där) samt SOS 3 dit vi ska flytta om två veckor så då blir det typ SOS 1 tror jag. Hittills har de flyttat nio stycken hundar dit.
 
Nu ska vi laga lite lunch, linssoppa med morötter och kanske tomat, vet inte om det riktigt passar till? Sedan får vi hitta på lite egna uppgifter att göra innan det är dags att börja jobba igen när det blivit sen eftermiddag.
 
Har tagit lite bilder nu på förmiddagen precis innan lunchen :-)
 
Sasha och Disa (Oskars hund) leker i playpen utanför huset:
 
Oskar och Sofia vid poolen:
 
Söta Elvis och lilla Carmen:
 
Urgulliga Aslan tillsammans med Carolina:
 
 
 
//Caroline W 

Välkommen till bloggen!

Jag heter Caroline och ska jobba som volontär på SOS Animals i Spanien i en månad, hela augusti. Har sett på SOS Animals hemsida att det finns ett antal bloggar som beskriver livet här, men den senaste var från 2010 och väldigt mycket har förändrats sedan dess. Jag hoppas att de volontärer som kommer efter mig vill fortsätta skriva i bloggen, skulle vara väldigt kul att få alla volontärers historier samlade på ett ställe och kunna följa livet här även efter att man har kommit hem igen.
 
Ha det bäst!
//Caroline W

sosanimals.blogg.se

Här bloggar alla volontärer om livet på hundgården i Malaga :-D

RSS 2.0