En underbar liten present

Idag har det hänt mycket! På förmiddagen var jag och Carolina på gamla SOS 1 och gick vår sista promenad. Då kom en liten valp och började följa efter oss, jag ringde Anna och frågade om vi fick ta med oss honom hem men hon sa att vi inte fick ta den eftersom att det var grannens valp. Valpen fortsatte dock att följa efter oss hela promenaden och smet sedan in på vår gård när vi kom hem. Vi lockade in honom i Casitan och gav honom lite valpmat blandat med vatten och plockade bort alla äckliga fästingar i hans öron. Sedan kom grannen hem så vi satt och gömde oss och valpen i Casitan tills grannarna gått inomhus och då lämnade vi tillbaka honom på grannens gård, ledsna över att han var tvungen att gå tillbaka dit och att vi inte kunde ta honom..
 
De grannarna som äger honom har väldigt många hundar på sin gård och alla har så otroligt många fästingar i sina öron så att man inte vet vad man ska ta sig till. För några dagar sedan väcktes Oscar typ klockan fem på morgonen av att grannens hundar skäller som sjutton och att någon traskar runt med ficklampor. När han går ut och tittar så ser han minst fem stycken män som stoppar in massor av hundar i en vagn. Stoppar är inte rätt ord, mera tryckte in då vagnen var väldigt full och de använde fötter och sparkar för att få in hundarna. Sedan åkte de iväg med alla hundarna i vagnen. Vi har ingen aning om vad fasen grannen håller på med. Några gissade på jakt då de tidigare verkar ha kört iväg med hundarna och sedan kommit tillbaka med allihopa tillsammans med vilt. Men jag tror inte det, då jag verkligen inte förstår hur hundarna utan någon träning ska kunna skrämma upp vilt så att grannarna kan skjuta dem, och sedan fånga in hundarna igen och köra dem tillbaka till huset. Men man kan ju hoppas att de är jakt då det är det trevligaste vi kan komma på att de använder hundarna till..
 
I alla fall, nu på kvällen var jag, Isabella och Oscar på Tapas Baren och lyssnade på en familj som var där och sjöng lite låtar. På vägen hem smsade Anna och sa att hon inte hade kunnat komma då vi fått en present som hon varit upptagen med hela kvällen. Jag och Isabella kunde inte komma på vad det var, men så när vi kom hem innanför dörren så kom grannens lilla valp och hälsade på oss! Vi hade fått honom av grannen :-D Tydligen hade han följt efter Anna och Sofia på eftermiddagspromenaden också och då kom grannen förbi körandes och började säga "Perro, for you!" Anna sa emot och sa att de var hans hund, men han såg skitglad ut och fortsatte insistera på "perro for you". Så nu har vi fått hem den lilla lyckliga vovven! Anna och Sofia har gett honom ett bad, schamponerat honom mot alla hans loppor, klippt klorna, tagit bort fler fästingar och gett honom lite middag. Alla är så oerhört glada och förvånade över att grannen gav bort honom.
   Dock är vi väldigt oense över vad han ska heta, Anna döpte honom till Toby när hon först upptäckte honom hos grannen. Carolina döpte honom till Valle idag när vi plockade fästingar på honom. Och Sofia tycker att han borde heta Torbjörn, främst för att Anna tycker att det namnet är så otroligt fult. Jag röstar också på Torbjörn :-D
 
Lille Toby/ Valle/ Torbjörn som sitter i Annas knä:
 
 
 
//Caroline W


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sosanimals.blogg.se

Här bloggar alla volontärer om livet på hundgården i Malaga :-D

RSS 2.0